Week 9 Maandag

4 Mei 2015

Posted by Abdullah

Vandaag ben ik begonnen rond 8 uur. Ik heb tot ongeveer 16 uur gewerkt aan mijn stageopdracht. Na 16 uur ben ik gebleven met een aantal collega's die altijd lang blijven. Uiteindlijk zijn we met z'n allen (Stephen, Michael en ik) naar huis gegaan rond 19:30. Ik heb na 16 een paar aanpassingen gedaan op mijn eindwerk.

Het probleem van vorige week heb ik nog niet kunnen oplossen, vanuit Izmir hebben ze mij ook nog niet kunnen verderhelpen maar ze hebben mij wel een hint gegeven, nu weet ik wel waar ik moet beginnen om het probleem op te lossen. Ik heb het probleem vandaag nog niet opgelost en ben gewoon verdergegaan met hetgeen wat ik zelf al kon oplossen.
De overzichtspagina's zijn vanadaag helemaal afgewerkt.

Week 9 Dinsdag

5 Mei 2015

Posted by Abdullah

Vandaag was ik rond 9 uur in het kantoor. Ik heb vandaag gewerkt aan de PROJECTS formulier. Er was een heel rare fout opgelost. Er is een grote label op de pagina. Helemaal bovenaan. Deze had een vaste waarde:"Create new project". Bij het ingeven van een nieuwe PROJECT is dit geen probleem maar bij het openen van een bestaande project staat die label daar nog. Ik heb een event gekoppeld aan de form zelf. Aan de ready() methode. Deze wordt uitgevoerd nadat een formulier alles heeft geladen. In het scriptje dat na de ready() wordt uitgevoerd wordt er eerste gecontrolleerd of het een nieuwe formulier is. In dat geval wordt er de tekst "Create mew in geplakt." anders komt er de PROJECT name in te staan. Hiervoor moest ik wel een form id geven aan de label. Anders kun je er niet naar refereren in de event code. Ik ben gebleven tot 18 uur. Na werk ben ik naar Mühlacker gegaan om mijn nicht te bezoeken.

Week 9 woensdag

6 Mei 2015

Posted by Abdullah

Vandaag ben ik begonnen rond 8 uur. Omdat ik vrijdag na werk meteen naar huis (België) wil gaan, heb ik informatie gevraagd aan mijn collega's. Ik wist niet helemaal hoe ik mijn auto moest tanken. Het systeem in Duitsland is zo, dat je eerst tankt, en daarna gewoon naar binnen moet gaan om je rekening te betalen. Je moet dus niet eerst met je bankkaart je pompnummer kiezen en je pincode ingeven. Ik heb ook gevraagd hoe en waar ik mijn auto kon wassen. Ze hebben mij alles goed uitgeelgd en daarna ben ik begonnen aan mijn project. Vandaag heb ik via skype, samen met Merve het probleem op de overzichtspagina's proberen op te lossen. Zoij wist het ook niet goed maar uiteindelijk hebben we het dan wel opgelost gekregen. Daarna heb ik verdergewerkt aan de CONTACTPERSONS formulier.

Week 9 donderdag

7 Mei 2015

Posted by Abdullah

Deze morgen ben ik begonnen met het verconfigureren van de CONTACTPERSONS formulier. Dit zijn in feite, externe mensen van andere bedrijven die gekoppeld kunnen worden aan een COMPANY. De formulier voor de COMPANIES gaat later deze week pas aangemaakt worden. Ik heb deze hele dag gewerkt aan de CONTACTPERSONS formulier. Ik heb bijna alle events eraan toegevoegd en alle code eraan toegevoegd. Ook alle comments zijn eraan toegevoegd. Dus bijna klaar.

Op gegeven moment na het uitvoeren van het project, begon DocHuman een beetje raar te reageren. Ik kon bijna niets meer aanpassen: bij elke bewerking dat ik probeerde uit te voeren gaf DocHuman een foutmelding. Bij elke klik op een element in de visuele editor en bij elke sleepactie van een nieuwe element. Ik heb geprobeerd om DocHuman opnieuw op te starten maar weer zonder geluk. Het programma was helemaal vastgelopen. Na een complete herstart van de remote server kon ik terug aan de slag. Maar het opnieuw iostarten van de hele server neemt ongeveer 25 minuten in beslag. Daarom doe ik dat meestal het laatst.

Week 9 vrijddag

8 Mei 2015

Posted by Abdullah

Vandaag ben ik voor 8 uur aangekomen op het kantoor. Ik wil vandaag vroeg vertrekken omdat ik deze weekend naar huis wil gaan. Ik heb daarom gisteren en eergisteren me een beetje voorbereid. Eergisteren heb ik nog wat dingen gekocht voor mijn familie en mijn auto stilaan beginnen te vullen met de spullen die ik al kon inladen. Gisteren heb ik de gemeenschappelijke plaatsen van ons appartement gepoetst omdat ik in het weekend er niet niet ben.

In de voormiddag heb ik me klaargemaakt voor mijn demo / project meeting. Er was al een gespannen sfeer in het kantoor omdat er een probleem was met een live-system van een klant. De verantwoordelijke collega voor die klant was op verlof en de andere aanwezigen probeerden het probleem op te lossen maar omdat de verantwoordelijke er niet was hadden ze het heel druk en mijn demo is dan niet doorgegaan. Rond 16 uur heb ben ik dan vertrokken richting Walldorf, zo'n 40km van Karlsruhe. Daar heb ik heel toevallig het hoofdkantoor van SAP Duitsland, een klant / Business partner van mijn stagebedrijf gezien, een fototjes gemaakt en verzonden naar mijn stagebegeider. Onderweg heel wat afslagen gemist en ben pas rond 7 uur uit Walldorf kunnen vertrekken. Rond 22:30 was ik thuis in een stuk.