Week 6 Maandag

30 Mrt 2015

Posted by Abdullah

Vandaag ben ik rond 8:30 te voet vertrokken richting INPOSIA. Er was veel wind en het regende heel hard. Hoewel ik een paraplu had, was ik kletsnat toen ik aankwam in het kantoor.

Ik was dus rond 9 uur in het kantoor. Ik ben begonnen met een specifieke planning te maken voor de dag. Daarna ben ik aan een nieuwe form begonnen. Hiervoor heb ik eerst moeten nadenken over het datamodel. Het is eigenlijk een vrij simpele tabel. Een tabel met de steeds terugkerende velden van DocHuman, gevolgd door een veld: Name. Deze form dient om nieuwe Services toe te voegen. Services geleverd door INPOSIA. Hieronder een lijst met mogelijke waarden:

 • Consulting
 • Project Management
 • SAP PI Consulting
 • Project RollOut
 • Project ERP Profile
 • Support
 • Project RollOut Orga
 • Project Implementation

Na het opmaken van de SERVICES form heb ik deze gekoppeld aan de PROJECTS form. De PROJECTS form heb ik dan helemaal moeten aanpassen. Alle services kwamen 2 keer (budget & used) voor in de tabel en form. Daarom moest de PROJECTS form aangepast worden. Rond 11 uur hebben de collega's een team meeting gehouden maar ik heb deze week de meeting niet bijgewoond omdat ik vrijdag een meeting heb gehad met mijn stagebegeleider en de opdrachtgever Javi.

Week 6 Dinsdag

31 Mrt2015

Posted by Abdullah

Vandaag ben ik weeral te voet naar werk gekomen. Ook vandaag was het weer niet zo goed. Ik heb onderweg een paar keer mijn paraplu (van Kruidvat) tegen mijn hoofd gekregen. Vandaag ben ik de hele dag beziggeweest met het PROJECTS form. Ook hebben we vandaag contact gehad met mijn collega in Izmir. We hebben een conferentie gehouden via skype. Ze heeft me gezegd dat ze deze week enkel vanaf woensdag in het kantoor zal zijn. Ik heb vandaag ook mijn ticket gekocht om naar Belgiƫ te gaan. Vrijdag moet ik niet gaan werken omdat er in Duitsland niet gewerkt wordt op Goede Vrijdag. Ik moet dus Donderdag rond 17 uur met de trein van Durlach naar het HBF van Karlsruhe gaan. Van Karlsruhe moet ik de trein nemen naar Keulen en van Keulen moet ik de trein nemen naar Aken. En mijn neef komt mij in Aken halen.
Tot 17 uur heb ik verdergewerkt aan de PROJECTS form en daarna heeft mijn stagebegeleider mij afgezet aan mijn appartement omdat het weer heel slecht was.

Week 6 Woensdag

1 Apr2015

Posted by Abdullah

Vandaag ben ik begonnen met een planning voor de dag te maken. Ik wil vandaag de nieuwe versie van de PROJECTS form afmaken (het gedeelte bij nieuwe records) zodat ik voordat ik naar Belgiƫ vertrek aan iets nieuws kan beginnen. De planning voor vandaag is:

 • Javascript: controle form is new of reload van een voorgaande input (Alle scripts worden in beide gevallen opnieuw uitgevoerd. Daarom dat dat er een controle op moet uitgevoerd worden. Ik heb dit makkelijk kunnen oplossen door de URL te kappen in en per '/' te verdelen in een array met behulp van de JavaScript functie split. En van de resulterende array het voorlaatste element te controleren of het gelijk was aan "New")
 • Validatieregels toegevoegd via JavaScript voor sommige elementen aan het ValueChanged event
 • Een linklabel vervangen door een Button, omdat er een bevestiging dient gevraagd te worden aan de gebruiker voordat deze zomaar naar een volgende scherm wordt doorgestuurd. Het probleem is dat wanneer je de URL van de linklabel leeglaat, dat je dan geen events kunt koppelen aan de linklabel element. Wanneer je "#" toekent geeft het achterliggende code van DocHuman een error. Daarom heb ik hiervoor een simpele Button voorzien met daarachter alle functionaliteiten.

Het gedeelte van de PROJECTS form is zo goed als af voor 1 maal voorkomende velden. De handling voor de andere gegevens moeten nog worden aangepast. Om dit mogelijk te maken moet ik contact opnemen met collega's in Turkije. Die zijn vandaag niet bereikbaar omdat een groot deel van Turkije zonder stroom zit.

Week 6 Donderdag

2 Apr2015

Posted by Abdullah

Vandaag heeft mijn collega Eyup mij opgepikt aan mijn appartement. Rond 7:40 zijn we aangekomen op het kantoor. Ik ben vandaag bewust vroeger begonnen dan normaal omdat ik vandaag ook vroeger ga vertrekken. Ik ben vandaag meteen begonnen met comments toe te voegen aan de code dat ik gisteren heb geschreven. Rond 10 uur hebben we even met mijn projectleider in Izmir gesproken via Skype. Ik heb hun een aantal vragen gesteld. We hebben het verder even over gehad over wat er nog allemaal moet gebeuren. Hieronder even een lijstje:

 • Companies form met Contactpersons
 • Overzichtspagina's van alle ingevoerde data
 • Zoekfuncties
 • Time/Effort form
 • Expenses form
 • Time/Effort Overview
 • Projectlog / ProjectlogView

In de paasvakantie kan ik dus werken aan de bovenstaande formulieren. Tot half 4 ben ik vandaag beziggeweest met het PROJECTS formulier. Ik heb ook een korte demo gegeven aan mijn collega Javi.

Week 6 Vrijdag Feestdag in Duitsland

3 Apr2015

Posted by Abdullah

Afspraak met mevr. Ramakers in PXL.