Week 5 Maandag

23 Mrt 2015

Posted by Abdullah

Vandaag ben ik gestart om 9 uur. Ik heb wat baklava en lokum meegenomen voor de team. Iedereen was er heel blij mee. Ze hebben mij allemaal tegelijk gevraagd hoe het was in Izmir, wat ik allemaal heb gedaan en hoe het daar is geweest. We zijn daarna begonnen met de wekelijkse meeting. Ik heb hun verteld dat we een kickstart hebben gegeven aan ons project. Het project is in detail besproken met het development team in Turkije. We hebben nu dus al een basis om mee aan de slag te gaan.
Ik heb in de namiddag geƫxperimenteerd met een element dat "grid form" wordt genoemd. Het is dus een grid, een detailtabel waar men items kan in toevoegen. Bv producten in een factuur. Het concept van ontwikkeling binnen onze programmeeromgeving is heel anders dan dat we op school hebben geleerd. De koppeling tussen 2 tabellen gebeurd automatisch in DocHuman wat dus voor problemen zorgt als je dat eerder in je datamodel had gestoken. Tot ongeveer 18 uur ben ik beziggeweest met het "grid form" in DocHuman.

Week 5 Dinsdag

24 Mrt 2015

Posted by Abdullah

Rond 9 uur ben ik vandaag begonnen met het ontwerp van het PROJECT form. In deze formulier kunnen de gebruikers nieuwe projecten aanmaken, en de details zoals het toegekende budget per soort service (Consulting, Project Management, RollOut, SAP PI Consulting, etc)aan het project toekennen en onderverdelen in subtaken. Het is me gelukt om de PROJECT form af te maken. Wel enkel het functioneel gedeelte dus nog niet de automatisatie en validation nog niet. Ik kan wel data naar de databank doorsturen, maar er is geen controle op de invoer. Het totaal van de taakbudgetten mogen bv het globale budget van het project niet overschrijden. Hierop wordt nog geen controle op uitgevoerd. Tegen morgen wacht mij een meeting vanuit Skype met het buitenland. Dan kan ik ook al vragen hoe ik een totaal kan berekenen van waarden in een grid form.

Week 5 Woensdag

25 Mrt 2015

Posted by Abdullah

Vandaag is het een heel ongewone dag geweest. Waarom? Omdat ik vandaag niet te voet maar met voor de eerste keer met mijn fiets naar werk gegaan. Ik had geen fietsslot, dus heb ik mijn fiets binnen geparkeerd . Tijdens de middag is mijn collega Michael naar huis gegaan om thuis zijn middageten te eten. Na het eten had hij een fietsslot voor me meegebracht.
Ik ben mijn werk gestart met het opzoeken van de werking van het grid element. Het is de bedoeling dat ik een totaal moet maken van een aantal kolommen en daarop verder een aantal berekeningen moet kunnen doen. Voor de middag ben ik op eigen kracht daarmee bezig geweest. Na de middag hebben we een kleine meeting gehouden met onze collega's in Izmir. Na de meeting heb ik hun nog een aantal vragen kunnen stellen. Ze hebben me laten zien hoe ik aan de totalen kan geraken. De rest was dus voor mij. Rond 17 uur ben ik terug richting thuis vertrokken.

Week 5 Donderdag

26 Mrt 2015

Posted by Abdullah

Ik ben vandaag weer met mijn Porsche naar mijn werk gegaan. Ik heb mijn Porsche buiten, achter het gebouw onder de trappen naast de andere fietsen gepakeerd. \ vandaag hebben we afgesproken dat we morgen weer een team meeting gaan houden. Ik moet de huidige stand van zaken aantonen. Ik kan al een aantal simpele schermen laten zien die al klaar zijn. Maar ik ben wel al zo goed als zeker dat deze moeten aangepast worden. Daarvoor dient deze tussentijdse team meeting ook. Het is om mij wat aan te sturen. Ik moet tegen morgen, in de voormiddag ook een aantal dingen van de PROJECTS form rechtzetten en een paar bugs eruit halen.
We zijn vandaag tijdens de middagpauze met mijn stagementor naar het stadcentrum van Karslruhe gegaan om Kaan, zijn zoon te halen. Hij was met zijn school naar Karlsruhe gekomen om daar een theathershow te zien. Zijn vrienden waren al naar huis maar hij moest mee met ons naar het kantoor. We hebben toen ook nog snel iets gegeten in Karlsruhe en daarna zijn we teruggereden naar Durlach. Muzaffer heeft mij de grootste rechtbank van Duitsland, gelegen in Karlruhe, laten zien. Na de middagpauze ben ik tot na 18 uur nog beziggeweest aan de PROJECTS form.

Week 5 Vrijdag

27 Mrt 2015

Posted by Abdullah

Deze morgen stond ik stipt om 9 uur klaar om aan de slag te gaan. Ik ben maar heel snel begonnen omdat ik rond 2 uur een demo moest geven van wat ik allemaal gedaan heb en om mij beetje bij te sturen. Ik had nog een probleem die ik moest oplossen. Ik kon een paar velden niet bereiken door JavaScript. Het probleem lag aan de softwarepakket waarmee we werken, door een of ander reden kon een veld niet gelezen worden. Het had te maken met een tijdelijke bestand die in de achtergrond niet overschreven werd. Na opnieuw opstarten van de test-server is het probleem wel opgelost. Er is zelfs nog sprake geweest om de demo uit te stellen tegen maandag maar mijn collega Javi had dan geen tijd, maar goed ook, dus heb ik mijn demo even kunnen laten zien. Op de PROJECTS form moest er heel wat aangepast worden. Sommige velden die ik had voorzien waren niet eens nodig. Bijvoorbeeld: Per project zijn er een aantal mogelijke services en deze services hebben allemaal een veld budget, en een veld used. Ze willen de velden USED niet eens zien in deze formulier. Het aanpassen van dat veld mag niet manueel gebeuren. Het moet automatisch aangepast worden wanneer er een gebruiker zijn gepresteerde uren ingeeft. Na de demo heb ik een verslag gemaakt en doorgestuurd naar mijn collega's in Izmir. Rond half 5 ben ik vertrokken richting mijn appartement, omdat ik een zeer drukke weekend ga hebben.