Week 3 Maandag

9 Mrt 2015

Posted by Abdullah

Voormiddag

Deze morgen hebben we eerst met de meeste collega's een meeting gehouden. We hebben eerst gepraat over wat we in het weekend gedaan hebben en onze collego Javi had het meest te zeggen omdat hij in het weekend zijn verjaardag heeft gevierd. We hebben samen met Michael, uitgelegd wat wij vorige week juist gedaan hebben, welke problemen we hebben gehad. Er was een klant waarvoor Michael verantwoordelijk is en deze klant wou vorige week al LIVE (productie systeem) gaan maar dat is ons niet gelukt omdat we nog een aantal testbestanden niet hadden gekregen van deze klant. Het was de bedoeling dat ze ons deze moesten doorsturen via email maar ze hebben de testbestanden op de LIVE systeem gezet in een map. Ons softwarepakket TradeXpress leest deze map in en probeert aan de hand van de testbestanden INBOUD en OUTBOUND berichten te versturen. Omdat onze opdracht nog in het onwikkelings- en testfase zit, ontaat er een fout en daardoor worden er e-mails gestuurd naar andere collega's. De collega's vragen dan uitaard in de meeting wat er is misgegaan.

Na de project meeting hebben we gezamenlijk gegeten en nog even gepraat over de komende opdrachten.

Namiddag

Na de middag heb ik een kleine inleiding over mijn specifieke project gekregen. Mijn project gaat over een CRM(Customer relationship management) software dat niet meer voldoet aan de eisen van het team en dat heel erg traag werkt. Ze willen een nieuw systeem dat "in the cloud" draait. Hiervoor gaan we een bestaande form structuur gebruiken van DocHuman. In de namiddag heb ik me beziggehouden met het onderzoeken en analyseren van de functionaliteiten het oude CRM softwarepakket.

Week 3 Dinsdag

10 Mrt 2015

Posted by Abdullah

Voormiddag

Rond 9 uur ben ik vandaag gearriveerd bij INPOSIA Solutions GmbH. De meeste een aantal collega's waren er al. Mijn stagepromotor was vandaag niet afwezig omdat hij ziek was. Hij weet nog niet of hij de volgende dagen gaat komen. Vandaag heb ik me ook kunnen aanmelden bij julitecCONTACT (CRM software dat vervangen moet worden). Steffen, onze netwerk en systeembeheerder is de software komen installeren op mijn toestel. In de voormiddag heb ik me beziggehouden met het huidige CRM software julitechCONTACT. We hebben voor in de namiddag een afspraak gemaakt met mijn collega: Javi (Javier Sanchez).

Namiddag

Na de middag hebben we samen met Javi (financieel directeur) aan tafel gezeten om hun huidige CRM systeem in detail te overlopen. Tijdens het overlopen van de software heeft Javi de bestaande functionaliteiten laten zien, en hij heeft er ook zijn eigen eisen aan toegevoegd. Wat hij er graag zou bijh willen. Het is eigenlijk zo dat ze er 2 jaar geleden aan zijn begonnen, er is al een databank ontwerp gemaakt, er is al heel veel nagedacht over de nieuwe, bijkomende functionaliteiten en zelfs gedocumenteert. Er was al een SQL script klaargemaakt (deze moet wel helemaal opnieuw geschreven worden), er is al nagedacht over de look-and-feel maar er was nog nooit een poging gedaan om werkelijk aan de slag te gaan. Het is nu ook niet de bedoeling om te beginnen vanaf scratch, maar om verder te gaan op DocHuman. Dit is een al een bestaande ontwikkelingstool waar ik in de eerste week een opleiding van heb gehad. Morgen mag ik verderwerken aan de analyse van het huidige CRM software, en tegen het einde van de week mag ik al beginnen wat mockups te tekenen.

Week 3 Woensdag

11 Mrt 2015

Posted by Abdullah

Ik ben vandaag begonnen met verdere analyse van het oude CRM software. Rond 11 uur hebben we een kort gesprek gehad met een collega in Izmir. Mijn stageproject wordt geleid door collega's in Izmir. Volgende week moet ik naar Izmir gaan! We hebben gepland dat ik volgende week maandag me verplaats naar Izmir. Ik moet rond 9 uur in het luchthaven van Stuttgart zijn. Daarna vlieg ik eerst naar Istanbul, en van Istanbul vlieg ik door naar Izmir.

Ik moet in een presentatie geven aan de collega's. In de presentatie moet ik het huidige probleem uitleggen. De bijkomende features van het nieuwe systeem en ik moet een demo geven van het huidige CRM systeem. Daarom hebben we vandaag in de namiddag samen met mijn collega Steffen (systeem en netwerk administrator) een VPN-connectie ingesteld. Voor de rest van de dag ben ik beziggeweest met het opstellen van een logisch model voor de databank.

Week 3 Donderdag

12 Mrt 2015

Posted by Abdullah

Vandaag was rond 8:40 bij INPOSIA. Ik ben vandaag iets vroeger gestart omdat ik mijn analyse opdracht moet afkrijgen tegen maandag. Ik ben dan ook tot ongeveer 18 uur in het kantoor gebleven. Rond 11 uur hebben we samen met mijn stagepromotor mijn vliegticket bevestigd. Daarna heb ik online een visum aangevraagd voor Turkije.

Tijdens de pauze zijn we samen met mijn stagepromotor even naar de bakker tegenover onze kantoor gegaan om wat te eten te halen voor de lunch. Na de lunch heeft hij me nog even uitgelegd hoe ik naar het luchthaven van Stuttgart moest geraken, en wat ik allemaal in Izmir moest doen. Daarna heb ik nog tot ongeveer 18 uur gewerkt aan mijn analyse opdracht. Ik ben vandaag goed vooruitgegaan met de databasemodel.

Week 3 Vrijdag

13 Mrt 2015

Posted by Abdullah

Ik ben vandaag begonnen rond 8 uur. Om 8 uur omdat ik vandaag wat vroeger wil vertrekken. Tot de middag ben ik nog beziggeweest aan mijn analyse opdracht. Rond 1 uur had ik mijn database model af. Ik heb vandaag nog heel wat dingen moeten aanpassen aan de database model omdat ik heel wat functionaliteiten verkeerd heb begrepen. Na overleg met mijn collega Javi heb ik gezien dat er heel wat "overbodige" informatie zit in de database. "Overbodig" in de zin van, dat er velden in zitten die nog niet in de eerste fase van deze nieuwe applicatie moeten komen. Dit zijn oa velden zoals per project, ontvangen en gestuurde facturen. In de eerste fase van onze applicatie is het nog niet de bedoeling dat we al deze gegevens moeten gaan bijhouden. Tijdens de middag zijn we samen met een paar collega's Chinees gaan eten, dichtbij mijn appartement. Na de middag heb ik nog even aan mijn powerpoint presentatie gewerkt omdat ik komende dinsdag een presentatie moet geven in Izmir. Tot ongeveer 4 uur ben ik nog bezig geweest aan mijn powerpoint presentatie.

Bezoek uit België

Vandaag krijg ik bezoek uit België!!! Mijn vriend Emin Sükün komt vandaag bij mij logeren. Daarom ben ik vandaag eerder gestopt. Ik moet nog een heleboel dingen doen voordat hij komt.