Pfingstmontag

25 Mei 2015

Posted by Abdullah

Ik ben tijdens het voorbije weekend en ook vandaag volop beziggeweest met mijn eindwerk en er is nog veel werk aan..

Week 12 Dinsdag

26 Mei 2015

Posted by Abdullah

Vandaag start mijn laatste week bij INPOSIA. Het is een heel leuke en leerrijke ervaring geweest, hoewel ik in de toekomst zeker nooit meer zou willen werken MET DocHuman. Wat ik wel zou willen doen is werken VOOR DocHuman, omdat DocHuman is geschreven in .NET(C#) en gebruik maakt van heel interessante technologiën zoals RESTful Services die draaien in de backend. Nu dat ik al 2 maanden heb gewerkt met DocHuman en een heel deel erover ken, zou ik willen werken aan de backend ervan. Ook is het heel fijn om de development team van een software persoonlijk te kennen.
Vandaag heb ik nog gewerkt aan 2 tickets die nog openstonden. In elke formulier waar een tijdseenheid staat, een label toegevoegd om de juiste eenheid zichtbaar te maken. (uren, minuten, dagen). Daarnaast heb ik nog voor alle formulieren sommige kleine dingen aangepast zoals vorige week vrijdag. Ik heb ervoor gezorgd dat bij sommige formulieren de gebruikersgegevens automatisch ingevuld werden maar konden aagepast worden indien ingelogd als administrator.
Tot deze kleine aanpassingen kan ik zelf nog aan werken. Morgen wacht mij nog een kleine meeting met een presentatie van het project. Misschien moet ik erna nog kleine aanpassingen maken aan het project, maar dat zal ik morgen pas te weten komen. In de resterende tijd heb ik nog gewerkt aan mijn eindwerk.

Week 12 Woensdag

27 Mei 2015

Posted by Abdullah

Deze morgen hebben we samen met mijn interne stagebegeleider Muzaffer en de CO-founder Javier. Het is de bedoeling dat ik mijn project volledig moet afgeven morgen. Als feedback hebben ze me verteld dat ik het programma niet zo veilig moest maken, dat sommige beperkingen die ik heb ingesteld voor niet-administratoren veel onnodig waren, dat ik ze moest weglaten omdat het project management tool toch door internen gingen gebruikt worden. Verder hebben ze me ook verteld dat ze heel tevreden waren met extra functionaliteiten dat ik heb voorzien die nog niet geïmplementeerd in fase 1. Ook vonden ze het heel goed gedacht dat ik sommige velden in tabellen heb voorzien die pas nodig gaan zijn in de volgende fasen.
Na de feedback heb ik sommige rechten aangepast voor specifieke formulieren die tijdens de meeting aan bod zijn gekomen. In de restereende tijd heb ik nog gewerkt aan mijn eindwerk. Er moet nog steeds heel veel aan gedaan worden.

Week 12 Donderdag

28 Mei 2015

Posted by Abdullah

Vandaag heb ik mijn project volledig afgegeven. Ik heb Javier een kleine demo laten getoond. Daarna heeft hij zelf sommige scenario's uitgetest. Op plaatsen waar hij niet verder kon heb ik hem een woordje uitleg gegeven.
Voor de rest heb ik vandaag nog heel hard verdergewerkt aan mijn eindwerk. Gedurende de dag zijn collega's soms nog vragen komen stellen in verband met het project management tool.
Ik ben vandaag ook nog gaan aankopen gaan doen voor de barbecue van morgen. Helaas hebben sommige collega's gezegd dat ze niet allemaal aanwezig konden zijn bij mijn verjaardagsfeest.
PS: Gisteren ben ik naar de thee-avond van KATÖD gegaan. KATÖD is een studentenvereniging van Turkse studenten in Karlsruhe. Ze organiseren jaarlijks 10 keer een thee-avond, en deze keer, tegen het einde van stage ben ik daar gaan socializen.

Week 12 Vrijdag

29 Mei 2015

Posted by Abdullah

Vandaag ben ik rond 9 uur aangekomen in het kantoor. Het weer was niet zo ideaal om te barbecuen maar namiddag gingen we toch nog barbecuen. Tot de middag heb ik gewerkt aan mijn eindwerk en ben daarna naar het vrijdaggebed geweest in de moskee tegenover het kantoor. Rond 1 uur was ik al terug op het kantoor, en ik heb een cadeau gekregen van mijn collega Michael Kassnel.
Het kwam goed uit, juist op mijn verjaardag, maar Michael wist het niet dat ik jarig was.

Het cadeautje dat ik van Michael heb gekregen.

Het vuur is goed aangewakkerd.

Op de parking, zo moet dat se!

Iedereen is klaar voor de BBQ.

Chef-kok.

Big Chef-kok.

Big Chef-kok.

Surprise!

Happy B-day!

En snijden maar!

En toen is het begonnen te regenen. (Muzaffer en Javier hadden speciaal voor mijn verjaardag een tent gekocht, in geval van regen)

Guten Appetit!

We zijn die avond nog tot heel late uurtjes op het parking gebleven. Na 20 uur zijn vrienden en familie van mij nog langsgekomen en we hebben speciaal voor hun het vuur nog eens aangewakkerd en het overgebleven vlees gegrild.

Zo heb ik dus een superleuke laatste dag en verjaardag gehad bij INPOSIA.