Week 11 Maandag

18 Mei 2015

Posted by Abdullah

Vandaag ben ik begonnen om 9 uur. Nog voor dat ik mijn spullen heb klaargezet heb ik gezien dat mijn collega in Izmir, mij een bericht heeft gestuur via Skype. Ik heb haar gevraagd ofdat zij de Projects form nog open had staan op haar toestel. Want zij zou dan wel nog alle code moeten hebben. Dat was ook niet het geval meer. Dus ben ik begonnen met de code die ik vrijdag heb verwijdert terug opnieuw geschreven. Rond 12 uur was ik daar klaar mee.

Na de lunch heb ik even nagedacht over hoe ik het DONE gedeelte van moest maken. Hiervoor heb ik weer een trigger en procedure voorzien. Ik heb er ook een nieuwe view voor gemaakt zodat het makkelijker is om een query te schrijven. Het is me echter niet helemaal gelukt. Ik krijg als resultaat het dubbele van wat ik moet hebben. Ik heb dat even aan de kant gezet en ben doorgegaan met een paar kleine details op de TIME EFFORT INPUT formulier. Hier is er een probleem, het moet mogelijk zijn om automatisch de huidige gebruiker te selecteren uit een dropdownmenu en deze te disablen om te voorkomen dat de gebruikers alleen voor hun eigen uren kunnen registreren. Een admin kan uiteraard wel aanpassingen doen. Dit heb ik proberen op te lossen door de SetValue(DFSUserId) methode toe te passen op de dropdownmenu maar op deze manier krijg ik een error bij het opslaan van de gegevens.

Week 11 Dinsdag

19 Mei 2015

Posted by Abdullah

Ik ben vandaag iets later dan 9 uur begonnen. Ik heb sinds 2 weken heel veel last van hooikoorts. Het is echt heel erg afzien voor mij in deze periodes. Ik ben gestart met het oplossen van een fout die ik gisteren niet helemaal heb kunnen oplossen. Ik had gisteren een procedure geschreven die gegevens inleest van een view en daar een totaal van maakt. Het probleem lag niet aan de procedure maar wel aan de view. Ik heb de foute velden gebruikt bij het joinen van 2 tabellen, hierdoor kreeg ik als uitkomst, het dubbele van wat ik moest hebben. Na even uitzoeken heb ik het probleem gevonden en opgelost. Persoonlijk vind ik het fijner om te werken in MS SQL Server omdat ik hier alle vrijheid heb die MS biedt. In DocHuman ben ik nogal beperkt. De volgende stap is het aanmaken van triggers voor de tabel ProjectEfforts voor alle CUD (Create=insert update delete) acties.

Week 11 Woensdag

20 Mei 2015

Posted by Abdullah

Ik ben vandaag rond 8 uur begonnen te werken. Vanaf nu ga ik dus altijd vroeg moeten beginnen on tegen mijn deadline niet in problemen te komen. vandaag ga ik werken aan de form: ProjectEfforts. In deze formulier krijgen we een lijst van alle prestaties die zijn geregistreerd door de werknemers na het selecteren van een project vanuit een dropdown menu.
Ik heb vandaag gewerkt aan de back-end database-operaties voor dit formulier. In de resterend tijd heb ik me verder beziggehouden met het optimaliseren van de look and feel van eerdere formulieren (PROJECTS, COMPANIES, CONTACTPERSONS, TRIP EXPENSES).

Week 11 Donderdag

21 Mei 2015

Posted by Abdullah

Vandaag is mijn collega Eyup mij op kot komen halen. Hij is meestal een van de eersten die in het kantoor komt. Rond 7:15 waren we al op het kantoor. Ik ben verdergegaan met het optimaliseren van de look-and-feel van voorgaande formulieren die al volledig af zijn, welke ik gisteren niet volledig heb afgekregen. Ik heb een collega, Edgard wat hulp gevraagd om een beetje te spelen met de look and feel van het programma. In DocHuman zijn de opties voor visuele aanpassingen nogal beperkt, maar Edgard heeft me heel kleine aanpassingen geleerd hoe ik de look-and-feel kan verfraaien met heel kleine aanpassingen. Door de tekst van labels voor de tekstvelden cursief te maken, krijg je al een heel ander zicht op een formulier. Ook heb ik sommige tekstvelden gegroepeerd en omkaderd. Ook dit gaf een veel beter resultaat.
Edgard werkt als consultant binnen het bedrijf, zijn eigenlijke taak is het aanmaken van EDI-mappings. Hij heeft ook een beetje kennis van grafisch design. Zijn tips hebben mijn applicatie een veel mooiere look gegeven.

Week 11 Vrijdag

22 Mei 2015

Posted by Abdullah

Ook vandaag is mijn collega Eyup mij op mijn kot komen halen. We zijn vandaag begonnnen rond half 8. Ik ben vergegaan met hetverfraaien van de GUI van mijn applicatie. Nadat alle formulieren zijn afgewerkt heb ik al mijn scripts nog eens nagelezen en waar nodig nog een woordje uitleg bijgeschreven. Nadat ik alle code heb nagegeken heb ik verdergewerkt aan een aantal tickets die nog openstonden. Ik vind het heel spijtig dat unit testing niet mogelijk is in DocHuman. De interface biedt geen enkele vorm aan voor unit testing of automatic deployment.
Van de openstaande tickets heb ik vandaag de formulier TIME EFFORT INPUT behandeld, elke gebruiker dient nu zijn eigen te selecteren uit een lijst met gebruikers, dit heb ik geautomatiseerd. Bij een input wordt de ingelogde gebruiker automatische geselecteerd. Zoals het hiervoor was, kon iedere gebruiker gegevens invoeren op iemands anders naam. Om dit probleem op te lossen heb ik gebruik gemaakt van de ingebouwde user-level van DocHuman. Enkel administratoren (waaronder ook de sectretarissen bij horen) kunnen gegevens invoeren voor iedere andere gebruikers, bij alle andere gebruikers wordt bij het openen van het formulier, gecontroleerd tot welke level-group ze behoren. Indien de gebruiker geen administrator rechten heeft, wordt de gebruiker automatisch geselecteerd en de dropdown-menu wordt gedeactiveerd zodat de gebruiker niet kan gewijzigd worden.