Week 10 Maandag

11 Mei 2015

Posted by Abdullah

Ik ben vandaag rond 9 uur aangekomen in het kantoor. Doodmoe was ik toen ik deze morgen opstond. Omdat ik een weekendje België heb gedaan. Ik heb deze keer de 423km in 3uur en 15 minuten afgelegd. Dat gelijk is aan een gemiddelde van 130,15km/u.
's Morgens heb ik dus wafels en Belgische chocolade gebracht naar het kantoor. Sommige collega's hadden mij belgische chocolade gevraagt om mee te brengen voor hun huis. Deze heb ik allemaal afgegeven samen met Belgische suikerwafels. Iedereen geniet van deze lekkernijen.
Rond half 2 (wat mormaal een uur vroeger moest zijn) heb ik een Project meeting gehouden met Musti en Javi. Ik heb me dan in de voormiddag daarop voorbereid. Ik heb deze keer heel wat genoteerd. Er moest dus ook heel veel aangepast worden. Sommige formulieren moesten helemaal weg. Na de meeting heb ik dit allemaal ook even besproken met Merve. Omdat sommige dingen die moesten aangepast worden naar de wensen van de opdrachtgever (Javi) waren niet mogelijk in DocHuman. Ik heb een mooi lijstje gemaakt van wat er nog moet gebeuren.

Week 10 Dinsdag

12 Mei 2015

Posted by Abdullah

Vandaag ben ik rond 9 uur aangekomen in het kantoor. Ik ben begonnen met het opstellen van een ticket-lijst. Hiervoor heb ik een website gemaakt, zodat ook mijn collega Merve Karadayi kan meevolgen. tickets.biler.be

Daarna ben ik begonnen na te denken welke aanpassingen ik moet doen aan de databank. Daarna ben ik begonnen met het aanpassen van de projects form. Ik heb een veldje in de databank moeten toevoegen. Dit heb ik kunnen doen door in Microsoft SQL Server een script van de tabel te laten genereren, als backup. De bestaande tabel heb ik verwijdert en daarna de script aangepast (de velden defaultprice en projecttype toegevoegd aan de backup script). Verder heb ik ook de form zelf nog even aangepast: de defaultprice en projecttype heb ik overgezet naar de grid as form. Ik heb ook een textbox element bijgevoegd in de form. Dat hadden zo ook graag gezien in een form. Daarvoor ook weer even een scriptje laten genereren, tabel verwijderen en daarna veldjes toevoegen / verwijderen.

Nadat ik alles terug heb ingesteld heb ik alle andere event scriptjes nagekeken of er nergens een referentie is naar de verwijderde elementen, anders zal dat een fout geven en de scriptjes zullen niet uitgevoerd worden.

Voor alle lookups (dropdownmenu's die hun items uit een tabel van een veld halen) en radiobuttongroups, een extra textfield ernaast aangemaakt, deze heb ik gezet op non visible en aan elke radiobuttongroup en lookup, de text laten overzetten naar de desbetreffende naastliggende textfield dankzij de event: ValueChanged. Deze textfields gaan we alleen zichtbaar maken in de overzichtspagina's. Hierin staan dus de waarden ipv de ID's.

In de grid as form element heb ik 2 elementen aan toegevoegd: Price en type. type kan zijn: Fixed Price of Time material. Ik heb hier opnieuw een probleem met de overzichtspagina. De velden van de grid kunnen niet aangepast worden.

Week 10 Woensdag

13 Mei 2015

Posted by Abdullah

Ik heb vandaag gewerkt aan de overzichtspagina's. Het probleem wat ik gisteren heb opgelost heb ik verder toegepast op de formulieren waar ik nog aanpassingen op kon doen. Weeral, een extra veldje aanmaken in de DB en een bijhoren textveld in het formuliertje. Daarna een event valuechanged event koppelen aan het bijhorend element. De tekst kopieren naar het tekstveldje. Rond 16 uur was ik klaar met alle formulieren. Ik ben niet tegen grote problemen gestoten. Het is goed vooruitgegaan.

Daarna heb ik de volgende ticket proberen op te lossen. Ik ben begonnen na te denken hoe ik een veld in een hoofdformulier, die automatisch moet aangepast moest worden als er een wijziging gebeurt in een subformulier/tabel onder de hoofdformulier. Dit is dus het geval bij de projects formulier. Er staat een grid as form element in de formulier waarmee je verschillende services kunt toevoegen aan een project.

Dit is niet direct mogelijk binnen DocHuman zelf, daarom dacht ik het te kunnen oplossen op databankniveau met triggers. Morgen ga ik uitproberen of het lukt om het op te lossen met triggers. Ik heb mijn twijfels omdat ik geen idee heb wanneer dat DocHuman de gegevens wegschrijft naar de databank. Dit kan dus zijn bij elke nieuwe row in de grid element, of wanneer er geklikt wordt op save in de hoofdformulier.

BBQ

14 Mei 2015

Posted by Abdullah

Ik ben vandaag uitgenodigd op een barbecue feest van mijn stagebegeider. Rond 14 uur zijn we begonnen. Het ging door op een stuk landbouwgrond zo'n kilometer van het huis van mijn stagebegeleider. Net naast de bekende mast van Mühlacker. We zijn tot ongeveer 22 uur samengeweest daar en we hebben de avond mooi afgesloten met een kampvuur.

Week 10 Vrijdag

15 Mei 2015

Posted by Abdullah

Vandaag heb ik 2 grote dingen gedaan. Een hiervan is heel positief en het andere is heel negatief. Ik begin bij het negatieve gedeelte:

Er was een probleem in DocHuman, ik kon door een of andere reden, geen velden meer toevoegen in een 'grid as form' element. Wanneer ik dat deed kreeg ik altijd een foutmelding in DocHuman. De foutmelding die ik kreeg was ongeveer: 'Het veld dat u probeert toe te voegen bestaat niet in de tabel.'. Dit klopt dus helemaal niet. Om het probleem op te lossen heb ik het element verwijdert en daarna heb ik deze opnieuw toegevoegd in het formulier. Daarna heb ik alle velden er terug in gezet, en weer kreeg ik dezelfde fout. Wanneer ik daarna terug het oorspronkelijke versie wou herstellen door op undo te klikken, heb ik gemerkt dat een hele belangrijke code die ik in week 7 heb geschreven gewoon is verdwenen. Na even uitzoeken bleek dat DocHuman gewoon alle events zomaar weggooit. Zowel na het verwijderen en undo-en als bij het kopieren van een element. Bij een kopie van een element, heeft de gekopieerde element geen enkele event codes. Deze worden gewoon niet mee gekopieerd.

Het leuke wat ik wel heb opgelost is dat ik een waarde kon laten aanpassen in de overzichtspagina, welk automatisch moet berekend worden aan de hand van data die in een ander tabel zit. Dit heb ik opgelost door een trigger en procedure te gebruiken. Het idee dat gisteren in me opkwam heeft uiteindelijk het probleem verholpen. De reden dat ik een procedure heb gebruikt is omdat ik niet 3 keer dezelfde sql-code in elke trigger (after insert-delete-update) wilde gebruiken.