Week 1 Vrijdag

27 Feb 2015

Posted by Abdullah

Ik ben zoals gewoonlijk gestart om 9 uur. Ik heb de hele voormiddag gewerkt aan mijn oefeningen op DocHuman. Deze keer heb ik een reeks oefeningen gekregen waar ik alleen aan moest werken omdat ik later een evaluatie ging krijgen. Tot na 14 uur heb verdergewerkt aan mijn oefeningen totdat plotseling onze internetverbinding offline werd. We hebben dan 2 uur zonder internet gezeten. Hierdoor is mijn evaluatie ook uitgesteld naar maandagmorgen. Voor mij wordt het dus werken in het weekend vanuit mijn appartementje.

Week 1 Donderdag

26 Feb 2015

Posted by Abdullah

Voormiddag


Ik ben vandaag begonnen om 9 uur. In de voormiddag zijn de meeste collega's naar een meeting gegaan met L'Oreal Deutschland. Ze hadden al eerder gezegd dat ze tegen hun voeten gingen krijgen, door technische fout dat door Inposia zelf veroorzaakt is. Het was dus nogal rustig in het kantoor. Tot de middag heb ik de oefeningen die we gisteren gemaakt hebben herhaald.

Namiddag


Na de middag heb ik weer een sessie opleiding gekregen via Teamspeak, en Skype. Ondertussen hebben ze in de kantoor in Turkije, een account aangemaakt op de testserver waar ik vanop afstand toegang krijg om mijn oefeningen verder te kunnen oplossen. Het is heel goed dat er iemand altijd klaarstaat om mij te helpen. Er is altijd wel iemand die mij kan verderhelpen als ik tegen een probleem stuit.

Week 1 Woensdag

25 Feb 2015

Posted by Abdullah

Vandaag moest ik beginnen om 8:30 omdat ik een opleiding kreeg van iemand in Turkije. We hebben gecommuniceerd via Skype en zij hebben hun toestel met mij gedeeld via TeamViewer. Tot 11 uur hebben ze me laten zien wat ik allemaal moest doen. Omdat Turkije een andere tijdzone heeft, moest ik me aanpassen aan hun middagpauze. Rond half 1 zijn we terug gestart met de volgende sessie. Het programma wat ik eerst onder de knie moet hebben is DocHuman, een software ontworpen door Göksel Üçer, CEO van Netle. Vanuit zijn kantoor in Izmir hebben ze mij vandaag een opleiding gegeven. Het programma lijkt sterk op Microsoft Visual Studio en het is heel gemakkelijk om formulieren te creëeren, met de juiste functionaliteiten en het is ook heel gemakkelijk om verbinding met een databron te maken.

Tegen morgen wacht mij weer een sessie met Izmir.

Week 1 Dinsdag

24 Feb 2015

Posted by Abdullah

Deze morgen heb ik mijn persoonlijke emailadres gekregen van mijn bedrijf. Ik heb deze configureerd op mijn smartphone en wat testmails gestuurd. Rond 11 uur heb ik een demo van onze app laten zien aan Bernhard, mijn begeleider. Daarna heeft Bernhard de business logic van het bedrijf uitgelegd adv schetsen. Hij heeft me ook in het kort uitgelegd waar het bedrijf naar toestreeft binnen de komende jaren. Ik krijg vandaag ofwel morgen een specifieke opdracht. Mijn opdracht gaat in ieder geval te maken hebben met een php-monitoring systeem voor hun klanten. De rest van de tijd ben ik bij de andere medewerkers gegaan om hen beter te leren kennen en ik heb hen gevraagd naar hun specifieke functies en opdrachten en verder heb ik me beziggehouden met mijn stageportfolio.

Mijn eerste dag bij Inposia

23 Feb 2015

Posted by Abdullah

Voormiddag


Op mijn eerste dag werd ik verwacht om 10uur. Iedereen was al aanwezig. De CEO Muzaffer Havcarci heeft mij ontvangen en we zijn bij iedereen langsgeweest om kennis te maken.

Na de kennismaking heeft Bilal mij een beetje uitgelegd wat het bedrijf juist doet. Ze ontwikkelen dus EDI (electronic data interchange) services. Bilal heeft mij hiervoor een schetje gemaakt om het makkelijker uit te leggen. Daarna heeft hij meer in detail laten zien wat hij specifiek doet. Kortweg zorgen ze voor de communicatie tussen de klanten, ze versturen berichten (facturen en dergelijke) van het ene ERP-systeem naar het andere.

Het bedrijf heeft voor de communicatie tussen de bedrijven een systeem ontwikkeld dat afgekort is met GPX (Global Process Exchange). Dit GPX systeem zorgt ervoor dat inkomende en uitgaande gegevens van ERP pakketten worden omgezet naar een XML formaat, en dat deze gemapt worden naar het bijhorende ERP systeem. Nadat Bilal mij hun systeem heeft uitgelegd hebben we even samen gezeten met Bernhard, het hoofd van development, hij heeft mij gezegd dat ik mag werken aan een monitoring webservice. Daarnaast mag ik ook doen wat Bilal doet: Mappen van gegevens naar een xml formaat. Elke maandag wordt er een team meeting gehouden en er wordt samen lunch besteld. ’s Middags heb ik pasta gegeten en ik moest wachten op Bernhard omdat hij me het monitoring project ging laten zien..

Namiddag


De ganse namiddag (vanaf ongeveer 14 uur) heb ik gewacht op Bernhard, hij heeft gewerkt aan de GUI van een webservice waar ze intern monitoring kunnen doen. Rond half 5 ben ik aan Bernhard gaan vragen hoe het precies zat, omdat hij zelf niets is komen zeggen. Hij zei dat hij zelf nog niet helemaal klaar was, en vroeg of ik nog eventjes ermee kon wachten. Normaal gezien zou hij er morgen rond 11 uur mee klaar moeten zijn.

Muzaffer heeft mij gezegd dat ze flexibel waren met hun werkuren. Vanaf morgen moet ik aanwezig zijn van 9 uur tot 17 uur.

Welkom in Karlsruhe

22 Feb 2015

Posted by Abdullah

Gisteren zijn we rond 12 uur aangekomen in Karlsruhe. We zijn samen de makelaar naar mijn kamer gegaan. Ik verblijf dus in een appartementje, die ik deel met 2 andere mensen. Ik heb de kleinste kamer van allemaal, ons keukentje, bad en wc zijn gemeenschappelijk. Het gebouw telt 15 verdiepingen en ons appartementje is op de 12de verdieping. Vanuit elke kamer is er toegang tot het balkon dat rondom het appartement gaat. Het uitzicht vanuit mijn kamer is dus echt heel erg mooi en de ligging van ons appartementje is ook erg goed omdat het maar 1 km van mijn stageplaats ligt en tussen 2 heel belangrijke trein/tram/bushaltes ligt. Tot zover kunnen we goed opschieten met de huisgenoten. Ik ben wel de jongste onder hen. Mathias is 34 en werkt, Martin is 24 en hij studeert nog.